L’aprenentatge de llengües a través d’Internet (II)

Continuem amb els recursos en línia que ens poden ajudar a aprendre una llengua i també a ampliar-ne els nostres coneixements si ja en tenim una mínima noció. Tal com ja sabeu, l’entrada anterior va estar dedicada als recursos de català i de castellà i la d’avui estarà destinada a l’anglès i a l’alemany. Aquestes són les quatre llengües amb què jo treballo i, per tant, sobre les quals us puc informar. Si coneixeu altres recursos que jo no citi, no us oblideu de deixar un comentari i fer-me’ls saber perquè els pugui incloure a l’entrada. També si són d’alguna llengua diferent d’aquestes quatre, és clar!

Som-hi doncs:

Recursos per a l’aprenentatge de la llengua anglesa

Llocs web

Macmillan Dictionary: diccionari general de la llengua anglesa, amb molts exemples, col·locacions, la pronúncia de tots els mots, phrasal verbs, etc.

Conjugador Reverso: per saber la conjugació de tots els temps verbals de tots els verbs.

Duolingo: es pot aprendre una llengua des del primer nivell o bé seguir des del nivell que ja es tingui mitjançant exercicis de vocabulari i gramàtica i tècniques de memorització. El fet d’anar superant els nivells és molt motivador!

El refranario: un recull de 356 refranys en castellà amb alguns equivalents en anglès.

EnglishTips4U: blog amb exercicis de tot tipus (gramàtica, vocabulari, ortografia…). També hi podem trobar consells sobre pronúncia. Molt complet.

Learning English (BBC): lloc web de la BBC destinat als aprenents d’anglès. Mitjançant notícies i temes d’actualitat, podem aprendre col·locacions o vocabulari. A més, ens ofereixen consells de pronúncia, notícies per practicar la comprensió, exercicis de gramàtica i jocs.

Aprenda Inglés (BBC): lloc web destinat a castellanoparlants que vulguin aprendre anglès. A partir d’un petit reportatge d’entre 2 i 3 minuts, es proposa una llista de vocabulari i exercicis de comprensió.

Memrise: web amb molts cursos per aprendre anglès, llengua i cultura, cursos per a tots els nivells.

Viccionari: diccionari universal lliure en desenvolupament continu en base a col·laboracions desinteressades. De cada mot s’hi poden trobar les diverses definicions que pot tenir, derivats, compostos i expressions, sinònims i traduccions en altres llengües. Conté més de 3.600.000 entrades.

Twitter

@FlaixEnglish: flaixos de llengua anglesa, molt útil per anar aprenent una miqueta cada dia. L’usuari ja no està operatiu, però es poden consultar les publicacions anteriors.

Recursos per a l’aprenentatge de la llengua alemanya

Llocs web

Duden: diccionari monolingüe molt i molt complet. Hi podem veure la definició de totes les paraules, sinònims, la pronúncia, les corresponents declinacions i exemples amb imatges i frases. Un apartat interessant és el de les col·locacions, en què se’ns mostren els adjectius, verbs o substantius més comuns que normalment acompanyen el nostre mot.

Conjugador Reverso: per saber la conjugació de tots els temps verbals de tots els verbs. Molt útil en el cas de l’alemany!

Duolingo: es pot aprendre una llengua des del primer nivell o bé seguir des del nivell que ja es tingui mitjançant exercicis de vocabulari i gramàtica i tècniques de memorització. El fet d’anar superant els nivells és molt motivador!

Manuskripte. Sendungen zum Nachlesen: des d’aquest web podem accedir a la transcripció de programes de ràdio, per practicar la comprensió lectora. Podem triar el programa que ens interessi, baixar el PDF i seguidament cercar (des del mateix web) l’àudio del programa.

Aprender alemán (Deutsche Welle): cursos gratuïts d’alemany, a triar segons el nostre nivell. Reportatges, notícies “alentides”, vocabulari, alemany del dia a dia, dialectes i molt més.

El refranario: un recull de 356 refranys en castellà amb alguns equivalents en alemany.

Memrise: web amb molts cursos per aprendre alemany. Vocabulari i gramàtica per a tots els nivells.

Viccionari: diccionari universal lliure en desenvolupament continu en base a col·laboracions desinteressades. De cada mot s’hi poden trobar les diverses definicions que pot tenir, derivats, compostos i expressions, sinònims i traduccions en altres llengües. Conté més de 350.000 entrades.

Facebook

DW – Learn German: publicacions relacionades amb la llengua, destinades a persones que estan aprenent alemany. Diàriament proposen exercicis i frases per completar, perquè mica en mica es puguin posar en pràctica els coneixements que es tinguin.

Això és tot. Espero que algun d’aquests recursos us sembli interessant i que a partir d’ara el feu servir per aprendre coses noves i per millorar cada dia. Si feu servir altres recursos que jo no hagi esmentat, us animo a deixar un comentari i a compartir-los amb tots els lectors perquè tothom pugui treure’n profit! Si esteu aprenent altres llengües també podeu fer-ho, és clar :-)

I, si encara no ho heu fet, us animo a fer-vos seguidors del blog al Facebook, per poder estar al dia de totes les actualitzacions i per poder veure tots els continguts que hi compartim. Avui ja som 50, però tenim moltes ganes de seguir creixent! Moltes gràcies a tothom qui passa per aquí, comparteix les publicacions i deixa comentaris.

Bon cap de setmana!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s